Madeni Yağda Yerli Üretim Artıyor, Stratejik Sektörlerde Kullanım Yaygınlaşıyor

Türk Yağına Güven Artıyor: Madeni Yağ Sektöründe Yerli Üretim Yükselişte

Madeni yağ sektöründe yerli üretimin artmasıyla birlikte, stratejik sektörlerde Türk yağları tercih edilmeye başlandı. Madeni Yağ ve Petrol Ürünleri Sanayiciler Derneği Başkanı Tayfun Koçak, sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Yerli Üretimle Birlikte Kalite ve Güven Artıyor

Koçak, getirilen kısıtlamalar ve sıkı denetimlerle birlikte sektördeki kalite standartlarının yükseldiğini belirterek, artık Türkiye’de üretilen madeni yağların içinde belli bir miktarda geri dönüşüm yağı kullanımının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Türkiye’nin modern geri dönüşüm tesisleri sayesinde geri dönüşüm yağlarının kullanımının arttığını söyleyen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün Avrupa standartlarında hatta bazı noktalarda daha iyi olduğunun altını çizdi.

Kalite Odaklı Üretim ve İhracat

Türk madeni yağ sektörünün büyüme grafiğine de değinen Koçak, sektörün 10 yıl öncesine göre üretim kapasitesini artırarak bugün 1 milyon tona ulaştığını belirtti. Savunma sanayinde kullanılan yağlar gibi stratejik ürünlerde de Türk firmalarının önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Koçak, kaliteli ürünlerin rekabetçi fiyatlarla pazara sunulmasıyla ABD gibi büyük pazarlara da girildiğini ifade etti.

Müşteri memnuniyetine ve kaliteye odaklanmanın önemine değinen Koçak, Türk madeni yağ sektörünün 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını ve katma değerli ürünlerin peşinde olduklarını belirtti. Sektörde çevreye zarar vermeyen ürünlere yönelik çalışmaların arttığını vurgulayan Koçak, TÜBİTAK ile yapılan projelerde de sektör olarak yer aldıklarını aktardı.

Madeni yağ sektöründe Türkiye’nin artan üretimi ve kaliteli ürünleriyle güvenilir bir konuma geldiği görülüyor. Sürdürülebilir ve çevreye duyarlı ürünlerin üretimine odaklanan sektör, gelecek için umut vaat ediyor.

Related Posts

Bakan Mehmet Şimşek zam genelgesini imzaladı: Kıdem tazminatı tavanı ve bedelli askerlik ücreti kesinleşti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe giren genelgeyle milyonları ilgilendiren memur zammı, kıdem tazminatı tavanı ve bedelli askerlik ücreti netleşti. Memur zammı yüzde 15,57 olarak belirlenirken, kıdem tazminatı 53 bin 919 TL’ye, bedelli askerlik ücreti ise 280 bin 850 TL’ye yükseldi.

Tarımsal hasılada rekor! Bakan Yumaklı duyurdu: Ülkemiz ilk defa 70 milyar dolar sınırını aştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal hasılada rekor kırıldığını belirterek, “2023’te 68,9 milyar dolar olan tarımsal hasılamız, 2024’te yüzde 7 artışla 74 milyar dolara çıktı, bununla dünyada ilk 7 ülke arasına girdik.” ifadesini kullandı.

Emeklilerden zamma sert tepki!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde emekliler, en düşük emekli maaşının 16 bin 881 lira yapılmasına tepki gösterdi. Bir emekli, “Maaş zammı yetmez az bile. Asgari ücreti geçmesi lazımdı bir sefer. Dişimi sıkacağım başka ne yapacağım” derken başka bir …

TESK Başkanı Palandöken’den zamlara tepki: Ekonomiye zarar getirecek

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, doğalgaz başta olmak üzere son günlerde yapılan bazı zamların enflasyonun yükselmesine yol açacağını belirterek “Bu zamlar ekonomideki düzelme yerine zarar getirecek. Zamlardan kaçınmak lazım. Zam çare değil” dedi.

Arındırılmış enflasyon açıklandı: Yüzde 2,04!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı haziran ayına ilişkin mevsim etkisinden arındırılmış tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Buna göre, haziranda genel TÜFE bir önceki aya göre yüzde 2,04 oranında artış gösterdi. Alt …

Dolar euro kaç TL oldu?

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar bu haftayı da yüksek kapatıyor. Alım-satım …