Balıkçılara Bereketli Hamsi Sezonu

1 Eylül itibariyle ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar ağlarını palamudun ardından hamsi ile doldurdu. Son yılların en verimli hamsi sezonunun yaşandığı Türk karasularında hem balıkçı hem de vatandaşın yüzü güldü.

1 Eylül itibariyle ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan balıkçıların zorlu mesaisi sürüyor. Av sezonunun ilk günlerinde Karadeniz sularında bol şekilde palamut avlayan balıkçılar şimdilerde ise hamsinin peşinden gidiyor. Son yılların en verimli av sezonu yaşayan balıkçıların yüzü hem palamuttan hem de hamsiden gülerken, 15 Nisan’a kadar sürecek av sezonunda tezgahlardaki çeşitlilik vatandaşların ilgisini çekiyor.

İstavrit 100-125 TL, mezgit 150-200 TL, barbon 200 TL, hamsi ise 150 TL’den tezgahlardaki yerini alırken, balıkçı Gökmen Aydın, son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirterek “Sezon şuan fena değil normal. Hamsi 150 TL, istavrit 100 TL, mezgit 150-175 TL şuan fiyatlar normal. Ramazan geliyor. İnşallah o zaman da balık bol olur da vatandaş tüketir. Vatandaş palamuta nasıl ilgi gösteriyorsa hamsiye de ilgi gösteriyor. Palamut ve hamsi yiyemedim diyen yalan konuşur. Tezgahtaki hamsi Giresun’dan Hopa’ya kadar olan bölgelerden geliyor. Havalar soğumaya başlıyor. O nedenle hamsi tezgahtaki yerine korur. Şuan tezgahtaki hamsinin iriliği yeterli. Bundan daha iri hamsi Marmara hamsisi olur. Sezon bitimine kadar inşallah böyle devam eder. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda bu yıl hamsi ve palamutun daha fazla olduğunu görüyoruz” dedi.

“Son yılların en verimli sezonu yaşanıyor”

Balıkçı Aziz Özsandıkçı ise hamsi sezonunun bu sene verimli geçtiğini kaydederek “Taze hamsi 200 TL, şoklu hamsiler 150 TL’den satışa sunuluyor. Yavaş yavaş sezonun sonu geldi diyebiliriz. Şuanda tezgahta Karadeniz hamsisi var. Palamut sezonu bitti diyebiliriz. Verimli geçti. 2-3 ay gibi bir süre av yapıldı. Beklenilenden fazlaydı. Şuanda tezgahtaki palamutlar şoklu. Bize göre balıkçılar bu sezon iyi geçti. Barbun, mezgit, istavrit, sargan, çinekop gibi balıklar da var. Hemen hemen aranan tüm çeşitler mevcut. Vatandaş ucuz balığa yöneliyor. İstavrit şuanda 100-125 TL arasında satılıyor. En çok o tercih ediliyor. İnşallah Ramazan’ı da böyle çıkartacağız. Zaten 1 Nisan’da yasak gelecek. Son yılların en verimli sezonu yaşanıyor” ifadelerini kullandı. – TRABZON

Related Posts

İstanbul depremi etkiledi: Bebek’teki köşk için beklenen ilgi gelmedi, satış iptal edildi

İstanbul Bebek’teki deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan toplam 3.091 metrekarelik gayrimenkul, 950 milyon TL artı KDV’ye satışa çıkarılmıştı. Ancak, 23 Nisan’da İstanbul’da yaşanan deprem sonrası talep gelmemesi nedeniyle satış iptal edildi.

Dünyayı alt üst eden ticaret savaşında sürpriz gelişme: ABD ve Çin ilk kez görüşecek

Çin ve ABD’li yetkililerin tırmanan ticaret geriliminin çözümü için ikili müzakerelere başlama kararı aldı. İki ülkenin yetkilileri İsviçre’de görüşecek.

Motorinde 1.29 lira indirim geldi

Global piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kuru değişimleri sonrası, 7 Mayıs 2025 itibarıyla motorin fiyatlarına 1,29 TL indirim yapıldı.

TCMB: Nisan’da Enflasyonun Ana Eğilimi Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2025’e ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı. Raporda, yıllık enflasyonun enerji ve temel mal gruplarında artış gösterdiği, diğer gruplarda ise düşüş eğilimi kaydedildiği belirtildi.

Merkez Bankası zam listesini açıkladı: Hangi kalem ne kadar zamlandı?

TCMB, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı. Rapora göre, yıllık enflasyon enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydetti. Aylık bazda fiyat artışıyla öne çıkan gruplar enerji ve temel mal oldu. Enerji grubu fiyat …

Reel efektif döviz kuru endeksi geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir