Kurban pazarında bakan çok, alan yok

Kurban Bayramı’na 1 hafta kala kurban pazarlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Bahçelievler Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda bayramdan önceki son Pazar gününde yoğunluk vardı. Kurbanlık almak için gelenler fiyatların pahalılığından yakınırken satıcılar ise fiyatların normal seviyede olduğunu ifade etti. 

“HAYVAN FİYATLARI DÜŞÜK KALDI” 

Bitlis’ten büyükbaş hayvanlarını İstanbul’a satmaya getiren Ercan Salçuk “1 hafta önce geldik, yoğunluk orta halinde şu anda gidiyor. Hayvan pahalı diye bazı müşterilerimiz arasında söz geçiyor ama pahalı değil. Her şeye göre hayvan fiyatlarının biraz daha düşük kaldığını ifade edebiliriz. Yoğunluğun artacağını tahmin ediyorum, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

MÜŞTERİLER FİYATI YÜKSEK BULUYOR

Kurbanlık almak için pazara gelen Hüseyin Küçükaydın “Bugün son pazar olduğu için bir kalabalık var, yoğunluk var. Fiyatlar biraz tuzlu. 170, 180, 190 bu aralarda oynuyor fiyatlar” diye konuştu.

“PAZARLIK SIKI, ÜÇ SAATTİR GEZİYORUZ”

Kurbanlık bakmak için pazara gelen Mustafa Tarhan da “Genel bir yoğunluk var pazarda ama alıcılar şu an güç yetmediği, maddiyat durumu olmadığı için insanlarda daha çok araştırıp daha çok bakmaya çalışıyor. Fiyatlar ortalama aynı, yüksek fiyatlar. Geçen seneye oranla çok yüksek. İnsanların bütçesini gerçekten zorluyor. Bakıyoruz ama bütçemize göre birşey bulamıyoruz. Fiyatlar aşırı yüksek. Pazarlık konusunda da sıkı pazarlıklar dönüyor ama istediğimiz rakamlara indiremediğimiz için yaklaşık 3 saattir pazarı geziyoruz” dedi.

“EL SIKALIM, İNDİRELİM YOK”

Farklı pazarları da gezdiğini ifade eden Recep Aktaş ise “Ortalama 2 buçuk 3 saattir geziyoruz, daha yeni Bismillah dedik başladık. Fiyatlar çok yüksek. Şöyle söyleyeyim, geçen sene bizim 50 bin liraya aldığımız hayvan bu sene yüzde 100 zam gelse 100 bin liraya alırız diyorduk. 150 bin liradan başlıyor. Onlar da dana dediklerimiz, çok küçük hayvanlar. Fiyatların yüksekliğinden çok şikayetçiyiz. Yoğunluk çok var ama sadece bakıp geçiliyor. Yani satıcı ve alıcının bir el sıkışması yok. ‘Bismillah diyelim, elimizi sıkalım hadi abi indirelim, çoğaltalım’ yok yani. O yüzden nasip kısmet diyoruz”  şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx