Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

Ayakkabı Sektöründen Trump’a Çağrı: “Varoluşsal Tehdit Altındayız”

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen ayakkabı markaları arasında yer alan Adidas, Columbia, Crocs, Nike, Skechers, Toms, Under Armour gibi şirketler, ABD Başkanı Trump’a ortak bir mektup göndererek tarifelere karşı uyarılarda bulundu.

Şirketlerin yer aldığı mektupta, ayakkabı endüstrisinin ciddi maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldığı ve bu durumun “varoluşsal” bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Mektupta, “ABD’nin önde gelen ayakkabı işletmeleri, üreticileri ve perakendecileri olarak, ayakkabı ürünlerini karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutmanızı rica ediyoruz” şeklinde bir çağrı yapıldı.

Siparişler Risk Altında

Mektupta, yüzlerce işletmenin iflas tehdidiyle karşı karşıya olduğu ve birçok siparişin askıya alındığı belirtilerek, ABD’deki tüketiciler için ayakkabı stoklarının yakında tükenme riski olduğu uyarısında bulunuldu.

Ayakkabı ürünlerine zaten yüksek vergiler uygulandığı ve karşılıklılık esasına dayalı tarifelerin de eklenmesiyle birçok Amerikan ayakkabı şirketinin yüzde 150 ila yüzde 220 arasında gümrük vergisi ödemek zorunda kalacağı ifade edildi.

Mektupta, düşük ve orta gelirli ailelere uygun fiyatlı ayakkabılar üreten şirketlerin, yüksek tarifeleri ne absorbe edebileceği ne de tüketiciye yansıtabileceği ve bu durumun şirketlerin kapanmasına neden olabileceği belirtildi.

Related Posts

Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum.” dedi.

KKM bakiyelerindeki düşüş sürüyor

Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM), geçen hafta 21 milyar 430 milyon lira azalarak 685 milyar 156 milyon liraya düştü.

ABD amacına ulaştı: Ukrayna’nın doğal kaynaklarına ortak oluyor

Ukrayna ve ABD arasında imzalanan “ekonomik ortaklık” anlaşması, Kiev’e yatırım Washington’a ise doğal kaynak erişimi sağlayacak. Kurulacak fonun ilk kazancıyla Ukrayna’ya yatırım yapılması öngörülüyor.

İmalat sektörü 13 aydır kesintisiz yavaşlıyor!

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI anketi sonuçlarını açıkladı: Açıklanan verilere göre nisan ayında Türkiye’nin imalat sektörü, üretim ve siparişlerdeki düşüşle zorlu bir döneme girdi. Ancak gıda sektörü bu eğilimden ayrılarak büyümeye devam ediyor.

Şiddetli İstanbul depremi vatandaşı arayışa itti! Arsa ve arazilere yoğun talep

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik deprem vatandaşları güvenli yapı ihtiyacına itti. Bu süreçte müstakil yerler, deprem riski düşük olan yerler, arsa ve arazilere olan talep arttı. Peki İstanbul çevresinde tarla ve arsa fiyatları ne kadar? Yatırım yaparken nelere dikkat edilmeli? Vatandaşlar tarla gibi yerlere ‘Tiny House’ veya konteyner ev yapmayı da bir seçenek olarak görüyor. Peki tarla vasfındaki yerler için bu mümkün mü? İşte detaylar… 

‘Türkiye’yle ticaret hacminde hedefimiz 10 milyar dolara ulaşmak’

Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Huveyc, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile görüşmelerinin ardından, iki ülke arasında ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarma hedefini belirlediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir