Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in hayatı ve hikayesi

Şehit Ömer Halisdemir’in Kahramanlığı Anıldı

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde anıldı. Babası tarafından ziyaret edilen Ömer Halisdemir’in kabri, Niğde’nin Bor ilçesinde bulunuyor. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir, oğlunun vatanı için şehit düştüğü için gururlu olduğunu ifade etti ve devletin ve milletin kendilerine sahip çıktığını belirtti. Ömer Halisdemir’in kimliği, nerede doğduğu ve nasıl vefat ettiği merak konusu olmaya devam ediyor.

Ömer Halisdemir’in Kabri Niğde’de Bulunuyor

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Ankara’da darbeci generali vuran ve daha sonra şehit edilen Ömer Halisdemir’in kabri, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yer almaktadır.

Ömer Halisdemir Kimdir?

20 Şubat 1974 tarihinde doğan Ömer Halisdemir, Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde yedi çocuklu bir ailede büyüdü. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çeşitli görevlerde bulunan Halisdemir, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiği cesaretle Türk milletinin kalbinde taht kurmuştur. Afganistan’da da görev alan ve vatanı için canını feda eden kahraman Ömer Halisdemir, unutulmaz bir şehit olarak tarihe geçmiştir.

Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde Ömer Halisdemir’in gösterdiği kahramanlık takdirle anılmaktadır. Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndaki vatan hainlerine karşı verdiği amansız mücadele sonucunda şehit düşen Halisdemir, Türk milletinin kalbinde ölümsüzleşmiştir. Darbe girişimine karşı duruşuyla destansı bir hikayeye sahip olan Ömer Halisdemir, tarihe “Kahraman Şehit” olarak geçmiştir.

Related Posts

2025 YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturum şeklinde yapılan sınavın ardından adaylar sonuçları öğrenmeyi bekliyor. Peki, 2025 YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları nasıl öğrenilir?

Zorunlu eğitimin kısaltılması tartışmaları; “Bu bir eğitim planı değil, sömürü planı!”

Zorunlu eğitimin kısaltılması tartışmaları; “Bu bir eğitim planı değil, sömürü planı!”

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

38. Uluslararası İzmir Festivali, “Ensemble 4.1” konseriyle tamamlanacak

LGS tercih dönemi başlıyor: Nelere dikkat edilmeli?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının 11 Temmuz Cuma günü açıklanması bekleniyor. Tercih dönemi ise 14 Temmuz’da başlayacak ve 24 Temmuz’da sona erecek. Sadullah Oğuz da bu sürecin sadece bir okul tercihi değil, aynı zamanda bir yaşam tercihine dönüştüğünü söyleyerek “Tercih süreci öğrencilerimiz için sadece bir okul seçimi değil, hayatlarında verdikleri ilk önemli kararlardan biridir. Öğrenciler bu süreçte yalnızca bir okul değil, aynı zamanda bir yaşam ortamı seçiyor” dedi.

Şap hastalığı nedir, Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarlarından duyurular gelmeye başladı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, şap hastalığının 4 ay önce Avrupa’da başladığını bildirdi. Türkiye’de özellikle doğu illerinde sınırdan hayvan geçişleri olduğuna işaret eden Tunç, ülkede hastalığın ilk olarak Hakkari’de görüldüğünü ve salgının, hayvan pazarlarının açık olması ve nakillerin devam etmesiyle ülke geneline yayılmaya başladığını ifade etti. Peki, Şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır? Şap hastalığı Türkiye’de var mı? Şap hastalığı belirtileri neler? İşte, Şap hastalığının kontrolüne yönelik yönetmelik

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girecek adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için giriş belgelerine kilitlenmiş durumda. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?