Oscar’a ‘en iyi kadın oyuncu’ adayı ilk trans birey

Oscar Ödüllerinde Trans Birey İlk Kez En İyi Kadın Oyuncu Adayı Oldu

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929’dan bu yana düzenlenen Oscar Ödülleri için adaylar açıklandı. Bu yıl “Emilia Perez” filmi 13 adaylıkla dikkat çekerken, “Wicked” ve “The Brutalist” filmleri de 10 adaylıkla listeye girdi. 97. Oscar Ödülleri’nin sahipleri ise 2 Mart 2025’te belli olacak.

“Emilia Perez” filminin yıldızı Karla Sofía Gascon ise En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a aday gösterildi. Gascon, bu kategoride aday gösterilen ilk trans birey unvanını elde etti.

Gascón ayrıca, Cannes Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ilk trans birey olarak da dikkat çekmişti. Jacques Audiard imzalı filmde Zoe Saldana, Selena Gomez, Karla Sofía Gascón ve Adriana Paz gibi isimler En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaşmıştı.

Related Posts

59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da yapıldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “Bugünün öğrencilerine kazandıracağımız üst düzey düşünme becerileri yarının güçlü toplumunu inşa edecektir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak OECD ile yürüttüğümüz iş birliğini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimizi vurgulamak isterim. İnanıyoruz ki bugün burada ortaya koyduğumuz vizyon sadece eğitim sistemimizi daha ileriye taşımakla kalmayacak, daha adil, daha kapsayıcı ve daha barışçıl bir dünya inşa etmemize de katkıda bulunacaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

Hindistan ve Pakistan Müslüman mı, dini inancı ne? Hindistan ve Pakistan nüfusu ne kadar?

Hindistan ordusu, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” karşı askeri operasyon başlattığını bildirdi. Çıkan bu gerilim ve savaşın ardından Güney Asya’nın iki dev ülkesi Hindistan ve Pakistan, dini inançları ve demografik yapılarıyla küresel ölçekte dikkat çekiyor. Hindistan’da Hinduizm baskın din olsa da Müslümanlar önemli bir azınlığı oluşturuyor. Pakistan ise Müslüman çoğunluklu bir ülke olarak İslam Cumhuriyeti statüsünde. Peki, Hindistan ve Pakistan’ın dini inançları ne? Hindistan ve Pakistan Müslüman nüfus oranları ne kadar?

MSÜ TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2025 PERTEM || Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? Kara, Hava, Deniz Harp Okulu yerleştirme sonuçları 2025 son durum!

MSÜ tercih sonuçları 2025, Kara, Hava, Deniz Harp Okulu’nda eğitim görmek isteyen adayların gündeminde yer almayı sürdürüyor. 24 Mart-18 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşen Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerinin ardından yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı PERTEM üzerinden yapılacak duyuruya gözler çevrildi. Yerleştirme işlemlerinde adayın Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu tercihleri ayrı ayrı değerlendirilecek. Adaylar MSÜ yerleştirme sonuçlarını Personeltemin ekranı üzerinden görüntüleyebilecek. Mayıs ayının gelmesiyle beraber MSÜ tercih sonuçları tarihi için beklentiler arttı. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? MSÜ tercih sonuçları 2025 nasıl nereden öğrenilir? İşte, o konu hakkında bilgiler.

HIDRELLEZ TARİHÇESİ VE KÖKENİ || Hıdrellez nasıl ortaya çıktı, hikayesi nedir? Hıdrellez neden kutlanır?

Hıdrellez hikayesi ve anlamı, günün merak edilen konu başlıklarından biri. Anadolu’da, aharın habercisi “Hıdırellez”, asırlardır nesilden nesile aktarılıyor. Bu özel gün Türkiye ile Kuzey Makedonya’nın ortak çalışması sonucu 2017’de ‘UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri’ne kaydettirilen Hıdırellez, kutlamalarla da gelecek nesillere aktarılıyor. Hızır ve İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle Hıdırellez Bayramı 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanıyor. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez olarak anılan bu günle ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. Peki Hıdrellez nasıl ortaya çıktı, hikayesi nedir? Hıdırellez İlyas ve Hızır kimdir, neden buluşur? İşte ayrıntılar…

‘Siber güvenlik programlarının sayısını artıracağız’

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, “Temel hedefimiz; üniversitelerimizin rekabet gücünü artırmak, sürdürülebilir bir yükseköğretim sistemi inşa etmek, üniversitelerimizin ulusal ve uluslararası itibarını güçlendirmek adına atılması gereken somut adımları içeren bir stratejik çerçeve oluşturmak. Yapay zekâ temelli program açan üniversite sayısını 80’e çıkaracağız. Bunlar arasında vakıf üniversitemiz de yer alacak. Bilişim ve yapay zekâ temelli programlar gibi büyük önem verdiğimiz siber güvenlikle ilgili olarak da ön lisans ve lisans programlarının sayısını artıracağız” dedi.

Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ olarak işlenmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir