Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi 81 İl Valiliğine Gönderildi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla hazırlanan ve 81 il valiliğine gönderilen ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayınlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, genelge ile kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verebilir bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Sağlık hizmet sunumuyla ilgili olan tüm şikayetler hızlı bir şekilde değerlendirilecek ve bakanlığa bağlı hastanelerde bulunan Hasta Hakları Birimleri daha aktif bir şekilde çalışacak. Daha önceden hayata geçirilen Risk Esaslı Denetim Sistemi (REDES) ile riskli durumlar incelenecek ve gerekli önlemler hızla alınacak.

2024 yılında Cumhurbaşkanlığı genelgesi temel alınarak hazırlanan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi, vatandaş odaklı bir devlet anlayışını benimsiyor. Sağlık hizmetlerinde ortaya çıkabilecek teknik ve idari sorunlar hızlıca çözülerek vatandaşların memnuniyeti ön planda tutulacak. Hasta hakları birimlerine iletilen şikayetlerin çözümü için il sağlık müdürlükleri ve hastane idareleri gerekli adımları atacak. Müfettiş gerektirmeyen şikayetler, nitelikli personele incelettirilecek ve gereken önlemler alınacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, REDES’in hayata geçirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Dijital denetimle olası risklerin önüne geçilmesi sağlanıyor ve teftiş süreci hızlandırılıyor. Eğitimler devam ediyor ve yöntemlerin tanıtımı yapılarak farkındalık oluşturuluyor” dedi.

Related Posts

Kalbinizde plastik olabilir mi? Uzmanından kritik açıklama

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Demir, mikroplastiklerin yalnızca sindirim sistemini değil; kalp, beyin ve böbrekleri de tehdit ettiğini belirtti. Mikroplastiklerin vücutta iltihap oluşturduğunu söyleyen Demir, kalp krizi riskinin bu nedenle arttığını vurguladı.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor. 

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Nöroloji Uzmanı uyardı: Günlük yaşamı etkileyen unutkanlıkları ciddiye alın!

Uzmanı uyardı: 50 yaş sonrasında görme kaybına neden olabilir!

Sarı nokta hastalığı, 50 yaş ve üzerindeki bireylerde sıkça görülen ve görme kaybına yol açabilen ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nursal Melda Yenerel, erken teşhisle bu kaybın önüne geçilebileceğini belirtti.

Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Samsun’da kazada yaralanıp, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın (16) 2 böbrek, 2 kornea, kalp ve karaciğeri, 6 kişiye umut oldu. Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır, “Biz 9 senedir Samsun’dayız. Vatandaşların bize çok iyilikleri oldu. Biz de buna bir karşılık göstermek istedik” dedi.

Doğuştan gelen kalp anomalisinden 47 yaşında kurtuldu

İstanbul’da yaşayan evli ve 1 çocuk annesi Dilek Cömert (47), çocukluğundan beri sık sık akciğer enfeksiyonu geçiriyor ve hastaneye gittiğinde bronşit, zatürre, verem gibi farklı farklı teşhisler alıyordu. Hareket ederken yorulan ve sürekli dinlenme ihtiyacı hisseden Cömert’e 2006-2007 yılında ‘scimitar sendromu’ denilen kalp anomalisi teşhisi konuldu. Cömert, kardiyoloji doktorunun önerisiyle Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal’e muayene oldu. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, tarafından kalbi durdurulmadan minimal invaziv (kapalı yöntem) ile ameliyat edilen Cömert, yaklaşık 3 saatlik ameliyatından ardından sağlına kavuştu ve taburcu oldu.