Sağlıklı olmanın yolu ağızdan geçiyor

Ağız Sağlığı, Genel Sağlık İçin Ne Kadar Önemli?

Ağız sağlığı, genel vücut sağlığıyla doğrudan ilişkili bir konudur. Son araştırmalar, ağız sağlığının vücut sağlığı için ne kadar önemli bir ayna görevi gördüğünü ortaya koymaktadır. Diş Hekimi Ayça Tarakçı, diş eti hastalıklarının bölgedeki dokuların enfekte olduğu ciddi bir sağlık sorunu olduğunu belirterek, “Enfeksiyon esnasında ağızdaki bakteriler kan dolaşımına karışarak vücutta da iltihaplanmaya yol açabilir” açıklamasında bulundu.

Araştırmalar, diş eti problemleri yaşayan bireylerin, kalp krizi ve inme gibi hayati risklerle karşılaşma olasılığının daha yüksek olduğunu göstermektedir. Bu nedenle düzenli diş hekimi kontrolleri ve iyi bir ağız hijyeni sağlamak, bu tür riskleri azaltmanın en etkili yollarından biridir. Diyabetin de ağız sağlığı üzerinde doğrudan etkili olduğunu belirten Diş Hekimi Tarakçı, “Yüksek kan şekeri seviyesi, diş etini enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakabilir. Ağız sağlığı da diyabetin kontrolünü zorlaştırabilir. Bu nedenle diyabet hastalarının ağız sağlığına daha fazla önem vermeleri gerekmektedir.

Ağız Bakterileri Kalbe Kadar Ulaşabilir mi?

Ağızdaki enfeksiyonların kalp sağlığını da olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Dt. Ayça Tarakçı, “Diş eti hastalıkları sırasında oluşan bakteri ve toksinler, kan dolaşımına karışarak damar iltihaplanmasına yol açabilir. Bu durum, damar sertliği gibi ciddi problemleri tetikleyerek kalp krizi ve felç riskini artırabilir. Diş eti sorunlarının tedavi edilmesi, kalp hastalıklarından korunmada önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle düzenli ağız bakımı ve diş hekimi kontrolleri, kalp sağlığını korumak için de gereklidir.” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy Hastaneye Sevk Edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde TÜMOSAN Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçın öncesinde rahatsızlık geçiren hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy’un hastaneye sevk edildiğini açıkladı. TFF’den yapılan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir