Türkeş-Birinci arasında gecenin polemiği

AKP’li milletvekili Tuğrul Türkeş’in “Kendisi ‘AK Partiliyim’ diyor. Babasını eşeliyorsun. FETÖ çıkıyor” diyerek hedef aldığı AKP’li Mücahit Birinci’den yanıt geldi.

Akit TV’de konuşan Mücahit Birinci, “Bizim mana iklimimizde olan birinin Yavuz Bahadıroğlu’nun kim olduğunu bilmesi gerekir. Milli dava şuurunun gençlere kazandırılması için çalışmış birisidir. Bu neden böyle doğrudan hedef alındı? Şöyle izah etmek lazım. Bu milletvekili olan şahısla benim bir iletişimimiz yok. El sıkışmışlığımız yok. Dolayısıyla bu noktada eleştireceksen ben hayattayım siyaseten vurmak istiyorsan bana vur” dedi.

Konuşmasında Türkeş’in aynı sözleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzüne söylemesini istediğini belirten Birinci, “Bana ve babama attığınız iftirayı doğrudan Sayın Cumhurbaşkanına söyleyin ben Cumhurbaşkanımızın vereceği cevaba daha şimdiden imza atıyorum” dedi.

NE OLMUŞTU

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın “Türkiye’nin menfaati için Osman Kavala tahliye edilmeli mi?” sorusuna yanıt veren Türkeş, “Tahliye edilir edilmez; bu benim değil, hukukçuların işidir” ifadelerini kullanırken; AKP’ili Mücahit Birinci ve babası Yavuz Bahadıroğlu’nu hedef almıştı.

“Ben layihayı (Kavala’nın avukatlarının verdiği dilekçe) okumadan fikir beyan eden hukukçuya (Mücahit Birinci’yi kastediyor), daha da kötüsü, hukukçu olmayanlara, benim itirazım” diyen Türkeş, açıklamasının devamında ise şunları söylemişti:

“Kimden olduğunu bilmem. Yani FETÖ’cü müdür, AK Partili midir… Kendisi ‘AK Partiliyim’ diyor. Babasını (Yavuz Bahadıroğlu’nu kastediyor) eşeliyorsun. FETÖ çıkıyor. Bu cümleyi istiyorsan özellikle yaz. Babası ismini değiştirmiş. FETÖ’cülüğünü unutturmaya çalışıyor. Kendisi de kendinden gayrı Amerikancı arıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx