CANLI – Devlet Bahçeli, basın toplantısında konuşuyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları il başkanlarına yönelik eğitim programı öncesinde basın toplantısı düzenliyor.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türk gençliği istikbal beyannamemizdir. Milliyetçi ülkücü gençlik ise Türk gençliğinin özü, özgüveni, öz değeri, ölü toprağını silkeleyip atan serdengeçti yüreğidir. İnsanın en gizemli yanlarından birisi, bugün attığı adımların kendisini nereye götüreceğini bilmemesidir. Ancak, kaderin kavşak noktalarını, kıvrım hatlarını akıl, şuur ve ülkü sahibi dava insanlarının tayin etmesi mümkündür. Çünkü, ne kadar geriye bırakılırsa, ilerinin daha fazla açığa kavuşması bir hayat gerçeğidir. 

Dünya coğrafyası ayakta duramamış, varlığını sürdürememiş ve saman alevi gibi parlayıp sönmüş yüzlerce toplumun bugün enkaz ve harabe haline gelmiş kalıntılarıyla doludur. Buna karşılık, varoluşa anlam kazandıran, dün, bugün ve yarın arasındaki muazzam terkibin farkına vararak, aldığı miras üzerinde müşterek bir şuur geliştiren, bir kültürü bayrak yapan ve bu bayrağı taşıyacak nesiller yetiştiren toplumlar, tarihin bu hazin işleyişini bertaraf etmeyi başarmışlardır. Bu sonsuz oluş ve arayış bugün de sürmekte, milletini arayan abidelerle, abidesini kaybetmiş milletler için tarihin acımasızlığı bütün şiddetiyle devam etmektedir.

Ülkü Ocakları’nda yetişmiş birisi olarak elbette her şeyin tanığıyım. Ülkü Ocakları, Türk milletinin aşılamayacak hisarı, yıkılamayacak kale duvarı, teslim alınmayacak kahramanlık timsalidir. Esasen karanlık hedefin odağında ülkü ocaklarından ziyade Türklük ve Türk milleti yer almaktadır. İşgal ve ihanetin tedavülü ve tezahürü maksadıyla yol temizliği yapmak için kollarını sıvayan iç ve dış mihrakları her menzilde karşılayan, alayının uykularını kaçıran, hatta çılgına çeviren, Ülkü Ocakları’dır. Bu tarihi misyondan huzursuz olnaların hepsi, Türk düşmanlığının kümesinde toplanmışlardır. Bu cesur tavırdan dertlenen, deliren, şikayet eden ve nem kapan kim varsa, Türkiye yüzyılını ve Türk devrini kabus gibi tarif eden namertlerdir. 

Bugünlerde Ülkü Ocakları ve MHP ile ilgili estirilen isnat ve ithamların hepsi, ayağımızın altındadır. Gelişmeler karşısında ölçüsüz ve öfkeli olmaya gerek yoktur. Akıl, azim, ahlak, anlayış ve sabırlar millete hizmet, yegane hedefimizdir. Nihayetince milliyetçi-ülkücü hareket, Cumhur ittifakıyla birlikte Türk milletinin muazzez umutlarını omuzlarında taşımaktadır. 

Sizlerin mücadelesi, emin olunuz ki; Yunus’un şiirleri gibi dilden dile söylenecek, bugün tuzak kurup kara kampanya imal edenler, dünya gözüyle vakti saati geldiğinde, pişmanlıklar içinde hakkınızı teslim etmek durumununda kalacaktır. Türk milletinin bunca akıl, bilek ve gönül gücüyle ilmik ilmik dokuduğu tüm değerlerinin nişanesi Ülkü Ocakları’dır.

Nereye gideceğini bilmeyen gemiye hiçbir rüzgarın yararı olmayacaktır. Ülküsü, inancı olmayan bir insanın veya cemiyetin hayat damarları kupkurudur. Cenap Şehabettin ne demişti; ‘Zirvelerde kartallar da bulunur, yılanlar da. Ancak birisi oraya sürünerek, diğeri süzülerek gelmiştir.’ Önemli olan nereye geldiğiniz değil, nasıl geldiğinizdir. Amaca ulaşmak için her yolu meşru ve mubah sayanların, değerleri nasıl erezyona uğrattığını Türkiye ve dünya sahnesinde birçok örneğe bakarak görmek mümkündür. Şükürler olsun ki; ne yaptığını bilen, her biri vatan müdafii olan sizin gibi arkadaşlarla Türkiye yeni yüzyıla mührünü vuracaktır. Sizler geleceksiniz, gelecek sizlerle gelecek. Aklınızla, inancınızla, vicdanınızla, karakter ve kabiliyetinizle mücadeleyi sürdürdüğünüz sürece, çalışmayı bir hayat felsefesi, okumayı bir varoluş ikramı gördüğünüz müddetçe aşamayacağınız hiçbir engel olmayacaktır.

Öyle bir zaman geldiğinde, kim var diye sorulunca, sağına soluna bakmadan ben varım diyen Türk gençliğiyle ve hülasa sizlerle her zaman gurur duyacağım. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx