HÜDA PAR’dan Diyarbakır’daki saldırılara ilişkin açıklama: 6-8 Ekim katliamında kullanılan kışkırtıcı dil ile yine partimiz hedef olarak gösterilmiştir

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır’ın Sur ilçesinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili “Aynı merkezden düğmeye basıldığı belli olan şeytani bir organizasyonla ve tıpkı 6-8 Ekim katliamında kullanılan kışkırtıcı dil ile yine partimiz hedef olarak gösterilmiştir” açıklamasını yaptı.

Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi ailesine ait işletme ve bitişiğindeki kafeye 11 Temmuz gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında saldırıyı düzenledikleri tespit edilen 3 kişi, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Birçok kesimin tepkisine neden olan saldırıyla ilişkilendirilen HÜDA PAR, yazılı açıklama yaptı. Hüda-Par İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı’nca yapılan açıklamada, partilerine yönetilen suçlamaların kabul edilemez olduğu belirtilerek, suçlamaları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da 2 kafeye düzenlenen silahlı saldırı, bilinçli olarak HÜDA PAR ile ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır. Bu ahlaksız yalan, sırtını kaos ve çatışma güçlerine dayadığını alenen ilan eden siyasi kesimlerce üretilmiş, aynı azgın güruhun Kemalist tandanslı siyasi müttefikleri tarafından da sahiplenilmiştir.  Aynı merkezden düğmeye basıldığı belli olan şeytani bir organizasyonla ve tıpkı 6-8 Ekim katliamında kullanılan kışkırtıcı dil ile yine partimiz hedef olarak gösterilmiştir. Partimize atf-ı cürüm niteliğindeki ahlaksız iftiraları atan tüm kesim ve kişilerle hukuk önünde hesaplaşacağımızı buradan ilan ediyoruz. Bu bağlamda gerekli çalışmalar tamamlanmış olup ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.” (ANKA)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir