TCMB, reel sektör ve hanehalkı enflasyon beklentilerini de yayınlayacak

AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), farklı ekonomik aktörlerin enflasyon beklentilerini, “Sektörel Enflasyon Beklentileri” yayını altında birleştirerek kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

TCMB tarafından yürütülmekte olan Piyasa Katılımcıları Anketi ve İktisadi Yönelim Anketi ile TCMB ile TÜİK iş birliğiyle yürütülen Tüketici Eğilim Anketi aracılığıyla farklı sektörlerin gelecek 12 aylık dönem için enflasyon beklentileri derleniyor.

“Piyasa katılımcılarının beklentilerine ek olarak reel sektör ve hanehalkı enflasyon beklentileri de paylaşılacak”

Sektörel Enflasyon Beklentileri yayını altında, halihazırda yayınlanmakta olan piyasa katılımcılarının beklentilerine ek olarak reel sektör ve hanehalkı enflasyon beklentileri de aylık frekansta kamuoyu ile paylaşılacak.

“Sektörel Enflasyon Beklentileri yayınlandı”

Merkez Bankası’nın konuya ilişkin duyurusu şöyle:

Sektörel Enflasyon Beklentileri, TCMB İnternet sitesinde, İstatistikler/Eğilim Anketleri/Sektörel Enflasyon Beklentileri başlığı altında yayınlanmaya başlandı.

Sektörel Enflasyon Beklentilerine ilişkin detaylı bilgilere, Merkezin Güncesi’nde yayınlanan “Enflasyon Beklentilerinin Takibi İçin Yeni Bir Yayın: Sektörel Enflasyon Beklentileri” başlıklı blog yazısından erişilebiliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx